Open brief: gelijke subsidiëring!

Onze strijd voor een gelijke subsidiëring!

Open brief:

Beste Minister Crevits, Heer Bruno Vanobbergen,

Al 12 jaar baat ik mijn Kinderdagverblijf uit en al 12 jaar probeer ik hogere subsidies te krijgen en strijd ik mee voor gelijkheid binnen de kinderopvang.

Tot nu toe zonder resultaat!

Jullie budgetten zijn belachelijk, maar toch blijven jullie fier uitpakken met jullie “vrijgevigheid”!

Voor ons blijft het dus een subsidie van 3€ / kind / dag en de rest moeten de ouders betalen, want voor onze crèche (trap 1) is er geen budget meer vrij om ons gelijk te trekken met Trap 2A.

Jullie heksenjacht is duidelijk bezig, ik denk dat het zelfs geweten is tot ver buiten Vlaanderen! Er zullen wel enkele kinderopvanginitiatieven terecht moeten sluiten, maar er zijn er zo veel die met hart en ziel hun job uitoefenen en onterecht met de vinger worden gewezen met de zware gevolgen van sluiting!

Ondanks dat jullie meermaals in het parlement gemeld hebben dat er geen hogere subsidie kan aangeboden worden, dat er al voldoende extra middelen worden geïnvesteerd, kunnen jullie nu WEL noodopvang voorzien met een subsidie van €70/ kind / dag !!!

Investeer en steun de huidige kinderopvanginitiatieven ipv deze af te breken en nieuwe op te bouwen!!! Jullie geven ons momenteel het gevoel dat jullie de zelfstandige kinderopvanginitiatieven liever kwijt dan rijk zijn!

Groetjes van de Sproetjes,

Artikel, Persinfo: https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/open-brief-om-gelijke-behandeling-kinderdagverblijven-vanuit-de-sproetjes/54399