Home

19okt2020

Georganiseerd door Dreambaby

Waarom huilt je baby ’s nachts? Wat gebeurt er tijdens de slaap van je baby, peuter of kleuter? Hoe kan je je baby helpen om zelfstandig te leren slapen? Het lijken soms heuse raadsels en veel ouders weten niet goed hoe om te gaan met het slaapritme van hun kleintje… Babyslaapcoach Lise Dullaerts werpt een licht op de feiten en geeft je meer houvast vanuit haar jarenlange praktijkervaring.

Je ontdekt waarom slaap belangrijk is voor je kind en hoe je hem of haar kan helpen om goed te slapen. Van voeding en verzorging tot de inrichting van de kinderkamer, Lise heeft heel wat inzichten en praktische tips klaarstaan om jou en je kleintje op weg te zetten naar dromenland! Daarnaast krijg je ook een korte ‘taalcursus’ in kindergehuil, zodat je beter begrijpt wat je kind wil communiceren.

Duur: 90 minuten.

Praktische info

 • Voor deze digital tips & talks hoef je geen software te downloaden. Een gewone computer of tablet (plus een vlotte internetverbinding) volstaat. Je volgt de uitleg van de coach live mee op je scherm. Via de chat kan je altijd een vraag stellen aan Lise.
 • Inloggen is super eenvoudig. Een paar minuten voor de start, klik je gewoon op de link in de e-mail die je van ons hebt ontvangen. Hou voor alle zekerheid wel je reclame- en spamfolders van je mailbox in de gaten. 
 • De sessie wordt opgenomen en nadien krijg je van ons een mailtje met de link naar de opname. Zo heb je nog 1 week de tijd om de sessie te herbekijken.
 • Bovendien krijg je nog een mooie en handige infobrochure. Zo heb je alle tips en tricks bij de hand om dagelijks te werken aan de slaap van je kind.

Infosessies:
– donderdag 29/10/2020 19:30 – 21:00
– zaterdag 07/11/2020 10:00 – 11:30
– woensdag 25/11/2020 19:30 – 21:00

Meer info + inschrijven via de website van Colruyt Academy

6okt2020

Zaterdag 24 oktober 2020!

Ter vervanging van het afgelast mosselfestijn omwille van Corona, organiseert FC Schepdaal Stoemp-Away = een afhaalrestaurant!

Deze keer geen mosselen, spaghetti of kip maar echte Vlaamse klassiekers, soep, bubbels, wijnen en desserts.
Alle schotels worden apart, per persoon verpakt, het enige wat jullie thuis moeten doen, is opwarmen en genieten van een heerlijke maaltijd!

De maaltijden kunnen worden afgehaald op zaterdag 24 oktober 2020 in de kantine van FC Schepdaal (Kerhofstraat z/n – 1703 Schepdaal), tussen 16u30 en 20u of de maaltijden kunnen ook aan huis worden geleverd (binnen een straal van 5 km) op een door u gekozen tijdsblok!

Laat je lekker verwennen en steun onze lokale en familiale voetbalclub van Schepdaal!

Bestellen kan online via de Stoemp-Away winkel (= https://www.fcschepdaal.be/winkel/) , of via dit bestelformulier (af te geven in de kantine) tot uiterlijk 17/10/2020!

Laat het jullie smaken,
Groetjes van de Sproetjes!

10sep2020

Van 18 tot 20 september rond het Marktplein!

Gemeente Dilbeek heeft begin september beslist om de september editie Kermis Schepdaal 2020 gewoon te laten plaatsvinden. De gemeente heeft hiervoor goede afspraken gemaakt met zowel Schepdaal Feest (= organisatoren) als de uitbaters van de Kermiskramen.

Zo moet iedere foorkramer handgel voorzien en mogen er op bepaalde attracties maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd op. Ook is het dragen van een mondmasker voor de foorkramers steeds verplicht!

Zo kunnen de Schepdaalse kinderen alsnog genieten van een fijne, maar vooral veilige Kermis!

Kinderdagverblijf De Sproetjes wensen jullie een fijne Kermis!

7aug2020

Ga in augustus op speurtocht met je gezin in Dilbeek!

Héél de maand augustus kan je met je gezin Dilbeek ontdekken dankzij De Fabuleuze Speurders Tochten! Deze wandeltochten zitten vol leuke en uitdagende opdrachten… je kan er zelfs een prijs mee winnen! Er zijn boekjes voor speurders van 2 tot 6 jaar en voor de grotere speurders van 6-12 jaar.

Deze boekjes zijn gratis af te halen op volgende locaties:

 • Bibliotheek De Wolfsputten
 • Bibliotheek Schepdaal
 • Bibliotheek Groot-Bijgaarden
 • Welzijnsscampus Groot-Bijgaarden

Op het einde van je wandeltocht heb je alle opdrachtjes opgelost en kan je via het strookje op de laatste bladzijde kans maken op een leuke prijs! Dit strookje kan je inleveren op de afhaalpunten van de boekjes. De route is buggy-vriendelijk zodat ook de allerkleinsten uit het gezin kunnen meegenieten. Trek je wandelschoenen aan, neem iets mee om te schrijven in je speurdersboekje en ontdekken maar!

Er zijn 5 verschillende wandelingen, doe jij ze allemaal?

 • Speurtocht in Schepdaal (= ideaal om de mooie regio van ons kinderdagverblijf te ontdekken 🙂 )
 • Speurtocht in centrum Dilbeek
 • Speurtocht in Groot-Bijgaarden
 • Speurtocht in Sint-Ulriks-Kapelle en Sint-Martens-Bodegem
 • Speurtocht in Sint-Anna-Pede (Itterbeek)

Meer info kan je terugvinden op de website van Dilbeek: https://www.dilbeek.be/nl/nieuws/fabuleuze-speurders-tochten

De Sproetjes wensen jullie véél plezier en succes met deze leuke speurtochten!

7aug2020

Verplicht mondmasker + beperkte samenscholingen

Belangrijke informatie voor wanneer u uw kindje naar onze kinderopvang brengt:

Het aantal corona besmettingen in Dilbeek is de laatste dagen sterk toegenomen! De voorbije 7 dagen werden 24 nieuwe besmettingen vastgesteld. Daarmee zit het aantal besmettingen op 55 per 100.000 inwoners en dat is zorgwekkend! (Situatie op 05/08/2020)

Om deze zorgwekkende evolutie tegen te gaan gelden er in Dilbeek, vanaf 7 augustus 2020, twee bijkomende Corona maatregelen:

 1. Iedereen die zich buitenshuis begeeft, op openbare plaatsen, moet een mondmasker dragen, uitgezonderd kinderen tot 12 jaar. Deze verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken, intensief sporten en in een gesloten voertuig

 2. Samenscholingen met meer dan 5 personen zijn verboden tussen 22.00u en 6.00u op openbare plaatsen. Normale verplaatsingen en wandelingen in een klein gezelschap (tot 5 personen) kunnen wel nog steeds doorgaan tijdens deze uren.

Deze extra maatregelen blijven zeker van kracht tot 31 augustus 2020.

Meer info kan je terugvinden op de website van de gemeente Dilbeek: https://www.dilbeek.be/nl/nieuws/extra-maatregelen-de-strijd-tegen-corona

UPDATE 17/08/2020
De Corona maatregelen in Dilbeek zijn versoepeld! Alle details kan je terugvinden op de website van Dilbeek: https://www.dilbeek.be/nl/nieuws/maatregelen-tegen-corona-worden-versoepeld

10jun2020

Kleertjes te klein? Ruil ze in voor nieuwe kleertjes!

Kinderen worden snel groot en de kleertjes worden héél snel te klein… Als ouder moet je regelmatig opzoek naar een nieuwe outfit in een grotere maat, terwijl de te kleine kleertjes eigenlijk nog in goede staat zijn!

Hier wil het huis van het kind van Dilbeek met het oog op duurzaamheid, iets aan doen!

In de ruilwinkel kan je de te kleine kledij (tot max. maat 116) binnenbrengen en krijg je in ruil punten. Met deze punten kan je dan een nieuwe outfit kiezen.

PRAKTISCHADRES
Elke woensdagnamiddag
Tussen 13u30 en 16u

Voorlopig enkel op afspraak!
Welzijnscampus Dilbeek
Bosstraat 84
1702 Groot-Bijgaarden

De ruilwinkel is een initiatief van het Huis Van Het Kind – Dilbeek.

14mei2020

Opvoeden is geen (wed)strijd!

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. EXPOO/Opgroeien, Gezinsbond en VCOK coördineren de Week van de Opvoeding.

Week van de Opvoeding tijdens corona

De Week van de Opvoeding, is in normale tijden een moment met veel activiteiten die de organisaties aanbieden. Jammer genoeg zijn het dit jaar door het coronavirus erg ongewone tijden. Toch gaat de Week van de Opvoeding gewoon door! Opvoeden loopt immers altijd door en de huidige omstandigheden vragen héél veel van alle opvoeders. Een positieve boodschap zal iedereen deugd doen!

Er zijn tal van gratis webinars, een online spel voor gezinnen, een vlogreeks met bekende en minder bekende gezichten en post-its, zowel op papier als digitaal.

Meer info + planning van de verschillende activiteiten kan je terugvinden op de website van EXPOO: http://www.expoo.be/week-vd-opvoeding

4mei2020

Heb je nog een restje luiers die te klein zijn?

Het is een gekend fenomeen… je kindje is wat groter geworden en je zit nog met een restje te kleine luiers… Gooi deze zeker niet weg! Je kan deze luiers binnenkort deponeren bij de Welzijnscampus van Dilbeek.

Deze luiers zullen worden uitgedeeld door de verpleegkundigen van Kind en Gezin aan ouders die het financieel wat moeilijker hebben.

PRAKTISCHADRES
Start inzamelactie = woensdag 6 mei 2020
Elke werkdag tussen 9u en 12u
Welzijnscampus Dilbeek
Bosstraat 84
1702 Groot-Bijgaarden

Deze inzamelactie is een initiatief van het Huis Van Het Kind – Dilbeek.

Alvast bedankt, de Sproetjes!

4mei2020

Mama Marcel leest: Rupsje Nooitgenoeg

Marcel, onze klaspop, luistert héél graag naar een verhaaltje.
Vandaag leest zijn mama het boekje over ‘Rupsje Nooitgenoeg‘ van Eric Carle.

Rupsje Nooitgenoeg kruipt als een klein rupsje uit zijn ei. Hij is zo hongerig dat hij zich door allerlei soorten voedsel een weg eet. Dan bouwt hij een huisje en uiteindelijk ontpopt hij zicht tot… een mooie vlinder!

Zet je lekker knus en luister maar mee!

Kinderen vinden het leuk om voorgelezen te worden, daarnaast is luisteren naar onze taal een belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling van je kindje!

Tot binnenkort, Marcel, zijn mama en de Sproetjes!

2mei2020

Laat je kindje wennen aan een wereld met een mondmasker!

Wil je je kindje graag laten wennen aan een maatschappij waarin mensen mondmaskers dragen? Doe dat dan op een speelse manier.

Maak niet alleen mondmaskers voor de volwassenen in je gezin, maar maak er ook voor je kind en zijn/haar knuffels. Zo kan je kind het mondmasker dragen in zijn/haar spel en leren hoe ze het virus kunnen bestrijden.

Knutsel samen leuke mondmaskers. Voor broers en zussen zijn er ook leuke werkblaadjes en matrix.

Je kan als ouder gezellig meespelen en op die manier heel wat informatie bijbrengen of horen waar je kindje mee zit. Op die manier went je kindje aan het mondmasker en zal hij/zij er minder angstig voor zijn.

Op de website van kathleen Amant kan je ook prenten met basis-hygiëneregels van Anna downloaden.

Hierbij ook nog een leuk en educatief filmpje over Covid-19/Corona voor oudere kindjes: ‘De Corona’s op gezinsvakantie’ van Eline Claeys

Groetjes, de Sproetjes!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.